Food

Te afli aici: Home » Food » Băuturi » Limonadă

Limonadă

Publicat la:
Chiar dacă plouă de ceva timp, să nu uităm canicula de dinainte și cel mai probabil și după, căci doar suntem în plină vară, și e normal să fie cald. 
Pofta de mâncare scade ( și ce bine, nu?:) poate mai dăm jos cateva sute de grame! :)) ), dar să nu uităm să ne hidratam.  În cazul acesta, o limonadă este bine venită. Este revigorantă, hidratantă și tonică, și în loc de banala apă o poți servi și prietenilor când vin în vizită. Așa că hai la treabă. :) 
  
 Îți trebuie: 
  
 -1L apa plată 
 -1L apa minerală 
 -50 gr zahăr 
 -5 lingurițe de miere 
 -5 lămâi 
 -3 lime 
 -frunze de mentă proaspătă 
 
Metodă: 
  
 Spala bine cu apa caldă fructele cât să eliminăm ceara în cazul în care nu sunt bio, după care curată coaja a 4 dintre lămâi și 2 lime, într-un strat subțire, fără partea albă care este amară.  
  
 Înlătura partea albă a fructelor și scoate pulpa cu ajutorul unui cuțit ascuțit. 
  
 Pune pe foc 1 L apa și zahărul iar când da în clocot, adaugă cojile de lime și lămâie împreună cu pulpa acestora. Pune capacul și mai lasă-le pe foc 5 minute. Stinge focul și lasă lichidul să ajungă la temperatura camerei. 
  
 Strecoară totul printr-o sită, presand bine peste pulpă și coji, adaugă lichidul într-o carafă, adaugă apa minerală, 1 lămâie și 1 lime tăiate felii subțiri (pe care le vei storce ușor înainte de a le da drumul în carafă), frunze de mentă proapata și gheață.  
  
 Hai că nu a fost greu!  Acum poți îndură căldură mai ușor. Enjoy! :) 
Foto: Cosmin Gogu www.cosmingogu.com 

Spune-ti parerea!

           

Follow me on Instagram ;)